Spring naar inhoud
Voorstel kon op gestemd worden

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Kruidenrijk gras ipv struiken Vesting

Voorgesteld tijdens de schouw
13 april 2023
Gemeente Haarlemmermeer | 15 jun. 2023, 17:47

Voor dit type voorstel is in 2023 nog geen budget. Wordt er veel op dit voorstel gestemd? Dan komt het hoger op de lijst met voorstellen die de komende jaren worden uitgevoerd.

Je kunt stemmen op dit aangepaste voorstel. Struiken zijn op deze locatie namelijk niet mogelijk. Het is wel mogelijk om dit gras te beheren als kruidenrijk gras. Dat betekent dat we het minder vaak maaien. Kruidenrijk gras maaien we 1 keer per jaar in september/oktober. Daardoor kunnen kruiden zich goed ontwikkelen en gaan ze bloeien.

Het stuk naast de weg moet vaker gemaaid worden, omdat de weg goed zichtbaar moet blijven voor verkeer. De berm moet ook een onderhoudsstrook (kort gemaaid gras) houden.

Lees meer informatie over het maaibeleid. En bekijk de kaart over grasmaaien per gebied.

Een mooie plek voor meer bloemen en struiken.

Graag advies van de ecoloog voor meer biodiversiteit.

Oever langs Vesting


Locatie: 'Oever langs Vesting'

Reageer op dit voorstel

| 20 juni 2023 18:41

De biodiversiteit is prachtig maar dit plan heeft zeker een keerzijde. Aan de overkant van het water ligt een honden losloop deel. Om daar te komen steken veel mensen over en lopen langs de gras kant. Deels omdat de stoep erg nauw is door begroeiing. Door de biodiversiteit aan het talud en de overkant zijn er veel teken. Biodiversiteit is prima maar hier schiet het het doel voorbij lijkt me. Het valt me overigens op dat ik regelmatig ratten en muskusratten zie in de avond. Voorgaande jaren niet.

Reageren
| 22 juni 2023 12:45

Ik als oud amsterdammer weet wat rattenoverlast is ,ik heb er hier nog geen een gezien wel egels ook een in de tuin trouwens . Er word hier gelukkig ook geen brood gedumpt zoals in amsterdam waar de ratten op af komen .| 22 juni 2023 12:42

Precies op deze plek vd foto stonden jaren geleden wat beginnende boompjes met overhangende tak aan de sloot kant daar leefde een prachtige ijsvogel . Ik mis t mooie dier nog steeds ! Nadat de gemeente een ondoordacht moment had t allemaal weg te laten halen ze hadden er ook omheen gekund .neem eens een ecoloog aan voordat je iemand met de trekker ergens lags laat gaan .. dus als er nw gr plannen zijn graag zo'n soort boompje terug aan de sloot kant . Was een soort zaailing van esdoorn of zo

Reageren


Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteOpnieuw

Annuleren